Според социолозите 52% от младите не вярват на политиците ни. До 12%

...
Според социолозите 52% от младите не вярват на политиците ни. До 12%
Коментари Харесай

Половината от младите не вярват на политиците ни

Според социолозите 52% от младите не имат вяра на политиците ни. До 12% варира делът на купения и следения избор.

Това заяви Ваня Нушева от „ Прозрачност без граници “, представяйки резултатите от наблюдаване на локалните избори и изследване за честността в политиката и доверието на младите в институциите. Необходима е коренна смяна в администрирането на изборния развой, също отваряне на чувалите с бюлетини и разбор на обстоятелствата, счита Нушева.

Изпълнителният шеф на „ Прозрачност без граници “ Калин Славов обърна внимание на измененията във финансирането на партиите преди локалния избор и разкритикува дадената опция да бъдат финансирани без ограничавания от компании, в това число от концесионери и реализатори на огромни публични поръчки.

„ Контролът от страна на Сметната палата е по този начин регламентиран, че не разрешава съответна отчетност и надзор на финансирането на акциите “, прибавиха социолозите.

„ Не може да мислим, че сме ваксинирани от нелегално, нерегламентирано въздействие на бизнеса върху политиката “, означи тя и предложи да се фиксират забрани за финнасиране на партии от държавни компании, реализатори на Обществени поръчки, концесионери, както и от компании от мощно контролирани браншове като финансовия, хазартния и други.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР